Command disabled: backlink

TortoiseSVN használata gyorstalpaló

Ez a rövid technikai iromány a TortoiseSVN használatát mutatja be https+webdav használatával.

Ha az SVN alapfogalmaira vagy kíváncsi, előbb olvasd el az svn cikket!

A példa repository címe: https://svn.tricon.hu/phpvizsga.

A szoftver teleptítése

Semmi különös. Next-next-OK. A lényegi pont az újraindítás után, hogy a TortoiseSVN NEM egy önálló program, hanem a windows jobbklikkes menükbe épül be, vagyis az intézőn/exploreren keresztül használható.

Kezdeti exportálás

Először egy webböngészővel ellenőrizzük, hogy az SVN elérésünk megfelelően műküdik-e, majd az asztalra bárhova jobb gombbal kattintva előhozhatjuk az SVN menüt, ahonnan a „repo-browser” funkció segítségével beléphetünk az SVN repositoryba. Ezután jobb gomb a repository címére, majd „checkout”. A checkout ablakban megadhatjuk a repository helyi másolatának („working copy”) elérhetőségét, mely példánkban a munkaasztal.

A repository alapvető használata

Az SVN használatáról ebben az írásban nem kívánok részletesebb leírást adni. A lényeg, hogy egy offline másolaton dolgozunk, a többiektől elkülönítve. Minden műveletet jobb klikkel előhozható menükből végezhetünk el. A két legfontosabb művelet a „commit”, mellyel változtatásainkat érvényre juttatjuk, és az „update”, amivel frissítjük a helyi working copy-t. Általában jó minden commit mellé értelmes megjegyzést fűzni, hogy az adott változtatásunk pontosan mit eredményez.

tortoisesvn.txt · Utolsó módosítás: 2010-12-03 00:00 (külső szerkesztés)
CC Attribution-Noncommercial-Share Alike 4.0 International
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0