Ez itt az esküvő megrendezése előtti információs oldal. Az aktuális oldalt itt találod.

Kedves Vendégünk!

Az alábbiakban pár plusz információt szeretnénk Veled megosztani az esküvőnkkel kapcsolatban. Ezt az oldalt igyekszünk folyamatosan frissíteni, ezért kérünk, látogass ide vissza, legalább az esküvő előtti héten, amikorra már - remélhetőleg - minden fontos információt fel tudtunk ide jegyezni.

Szeretettel várjuk visszajelzésedet! - Gica és Ernő

Képek és videók

Az esküvővel kapcsolatos videó és képanyagok egy privát oldalon, ITT érhetők el. Az eléréshez szükséges név: eskuvo, a jelszó Gica cicájának neve, csupa kisbetűvel. Ha nem tudod, hívj!

Helyszín és utazás

A 15:00-kor kezdődő esküvői szertartás helyszíne a Szent Imre plébániatemplom, címe: Győr, Szent Imre út 35. Ha vonattal vagy távolsági busszal érkezel, akkor legjobb, ha a városháza mellett közlekedő 5-ös buszra szállsz fel, ami a templom előtt áll meg. Autóval a környéken könnyen lehet parkolni.

A 17:00-tól kezdődő lagzi helyszíne a Sobori Kastélyszálló, címe: Sobor, Kossuth Lajos utca 9. Ha nem autóval érkeztél a szertartásra, innen bizony szükséged lesz arra, hogy valakihez társulj, mert busszal átjutni a lagziba nem lenne túl egyszerű feladat.

Az út Győrből Soborra kb. egy óráig fog tartani, kényelmes tempót feltételezve. A mellékelt térképen berajzolt útvonalat igyekszünk követni, ezért ha eltévednél, ezen akadhatsz nyomunkra. A navigációs rendszerek (GPS) esetenként elküldenek Tét előtt Koroncó felé, de ez nem okoz problémát, arra is vezethetne az út, csak kicsit rosszabbul van kitáblázva.

Szállás

Sajnos a szállást nem tudjuk mindenki számára biztosítani, ezért, ha a ismerősnél vagy rokonnál nem férsz el, akkor a kastélyszállóban és a tőle pár méterre található csoportos szálláson tudunk számodra előre foglalni - ennek költségét sajnos mi nem tudjuk állni.

A szállást több helyen kínálja a vendéglátó. Kérjük, hogy a szállásigényeteket minél előbb, de legkésőbb az esküvő előtti hétig jelezzétek! Aki előbb jelez, az nagyobb eséllyel kap olyan szobát, amilyet szeretne. A lehetőségek az alábbiak.

Közösségi ház

Téten, az esküvő helyszínétől kb. 20 km távolságra van egy evangélikus közösségi szoba. A lelkész felajánlotta, hogy alhatnak náluk vendégek. A helyi általános iskola kölcsönadja a tornamatracokat, úgyhogy aludni is lesz min, viszont hálózsákot, takarót hoznod kell. A szállásadó itt az evangélikus lelkész és családja lenne és nem kérnek érte pénzt.

A szabad fekvőhelyek száma jelenleg:

jelleg darab (fő)lefoglalta
kisebb szoba, matracon 4 Zsuzsi 4 gyereke
kisebb szoba, ágyon 3 Zsuzsi és Imi + egy gyerek
nagyobb szoba, matracon 10 7 Vik, Géza, Balázs

Kastélyszálló

Az esküvő helyszínén, a kastélyszállóban 15 darab, 2, 3 és 4 fős exkluzív szoba foglalható, melyekhez saját vizesblokk is tartozik. Ennek az ára 6000.-/fő. A szoba a 2. évüket nem betöltött gyermekek számára ingyenes, a 14. évüket nem betöltött gyermekek pedig 50%-os kedvezményt kapnak. A kastélyszállóban reggelit is lehet kérni, ennek költsége 1100.-/fő, amire a foglalással azonos feltétellel biztosítanak gyermekeknek kedvezményt. A szobák vasárnap estig állnak rendelkezésre, a reggelivel egyetemben, vagyis nyugodtan lehet délutánig aludni. Üdülési csekket elfogadnak.

Szabad fekvőhely-eloszlás, a legfrissebb adataink szerint:

jelleg darab (szoba)lefoglalta
2 ágyas 7 3 Judit és Herceg; Tiszai Tamás és Kati; Szilvi és Holy; Milán és Kálmán
3 ágyas 2
4 ágyas 1 Móni, Tan, Ildikó, Ádám
franciaágyas 2 Kari és Ildikó; Miklós, Orsi és Emese
2 ágyas + 1 pótágy 1
3 ágyas + 1 pótágy 1

Lovász-ház

Soboron, az esküvő helyszínétől nem messze egy felújított parasztház várja a vendégeket, 8 darab, 2, 3 és 4 fős szoba foglalható, melyekhez saját vizesblokk is tartozik. Ennek az ára 4000.-/fő. A gyermekekre a kastélyszállónál leírtakkal azonos feltételekkel adnak kedvezményt. Itt reggelit nem lehet kérni, a délutánig alvás lehetősége viszont itt is adott. Üdülési csekket szintén elfogadnak.

Szabad férőhelyek a jelenlegi állapot szerint:

jelleg darab (szoba)lefoglalta
2 ágyas 3 1 Klári és Tomi; Béla és Kriszti (vőfély és fotós)
3 ágyas 3 2 Gábor Janó, Panka + Janka, Olga
4 ágyas 1
1 ágy a 4 ágyas szoba mellett 1
2 ágyas lovásszoba (tartalék) 1

Túristaszálló

Szintén Soboron, az esküvő helyszínétől nem messze egy túristaház is található. Ezt nem a vendéglátónk üzemelteti, ezért a feltételek kevésbé rugalmasak. Itt 5-10 ágyas csoportos szálláshelyek vannak, közös vizesblokkal. A költsége körülbelül 3000.-/fő, amihez (vendéglátónk emlékei szerint) nincs gyermekkedvezmény és a szállás elhagyásának idejével kapcsolatos elvárásokról sincs információnk. Azt javasoljuk, hogy inkább az előző lehetőségek közül válassz!

Program

Az esküvő pontosabb programja egyelőre alakulóban. Pár alapvető dolog már bizonyos:

  • Soboron fogunk kiscsoportos fényképezkedést tartani
  • Vőfélyünk lesz, játékokra készülj
  • Zenészünk lesz, táncra készülj
  • Vacsora várható ;-)
  • Torta is várható
  • A menyasszonytáncot éjfélre tervezzük, utána már szabad a program

Étel és ital

A lagzi egyik fontos tényezője az étel és ital. Ezzel kapcsolatban a lefontosabbakat szeretnénk tudomásodra hozni.

Elsőként mindenképp szeretnénk Tőled kérni, ne feledd el nekünk jelezni, az étkezéssel kapcsolatos esetleges különleges igényeidet. A legtontosabb az lenne, hogy a cukorbetegséggel, liszt-, tej- vagy egyéb ételérzékenységgel, vagy más hasonló problémával küzdő, esetleg vegetariánus vendékekről tudomást szerezzünk, hogy a menüt ennek megfelelően tudjuk kialakíttatni.

A második, kellemesebb kérésünk a süteményekre és tömény szeszekre vonatkozik. Ezeket (és csak ezeket) ugyanis a vendéglátó befogadja. Ez azt jelenti, hogy szívesen várunk tőled bármiféle - lehetőleg kevéssé romlandó - sós, vagy édes aprósüteményt, illetve a kedvenc itókádból, vagy háztáji rettenetesedből is hozhatsz egy üveggel, ha számodra ez biztosítja a jó hangulatot, vagy éppen meg szeretnél másokat kínálni. Ha hozol valami ilyesmit, azt kérjük, hogy Soboron add le az étteremben. Ezzel sokat segítenél nekünk a vendégsereg ellátásában.

Ajándék

A lagziba látogatók visszatérő kérdései közül a leggyakoribb: „mit kértek nászajándékba?”. Szeretnénk, ha ez nem okozna számodra óriási fejtörést, de az az igazság, hogy a jó választ mi sem tudjuk. Szeretnénk leszögezni, hogy nem várunk el Tőled semmit, vagyis nem fogunk elkergetni, vagy megsértődni, ha üres kézzel érkeznél, vagy ha csak aprópénzt dobsz be a menyasszonytáncon (sőt, táncolni sem muszáj!).

Ha hoznál, vagy adnál valamit, azt természetesen örömmel fogadjuk, azonban szeretnénk megkérni, hogy ne adj nekünk háztartási eszközöket, ugyanis ezekben nem hogy hiányt szenvednénk, inkább a bőség zavarában vagyunk. Van poharunk, tányérunk, villánk, késünk, kanalunk, edényünk, mindenféle gépeink, tévénk, rádiónk, bútorunk. Ha mindenképp hozni szeretnél valamit, ezeken kívül bármilyen ötletes vagy ötlettelen ajándékot szívesen fogadunk tőled.

A lagzi szerintünk azért van, hogy Te és mi jól érezzük magunkat és együtt megünnepeljük azt a fontos döntést, amit mi egymás számára meghoztunk. Ezért az ajándéknál fontosabb számunkra, hogy tudj kritika nélkül, velünk együtt, és nekünk örülni.

Vendéglista

Az alábbi listára azok kerülnek fel, akik már igent mondtak a meghívásunkra, vagyis jelezték, hogy ott lesznek velünk a szertartáson, és/vagy Soboron. Ha pár nappal azután, hogy beszéltél velünk, még mindig nem látod magad itt, vagy pedig hibás adatot találtál, kérlek szólj nekünk! A felsorolás sorrendjének nincs különösebb jelentősége.

Gica részéről

NévMegjegyzés
ÁgiAnyu
BobbyÁgi férje
Pankaféltestvér
Áronféltestvér
Dániel Rékaunokatestvér
Szabó MártonRéka férje
MiklósApu
OrsiMiklós felesége
Emeseféltestvér
Vida Zsuzsibérmakeresztanya
ImiZsuzsi férje
JaneszZsuzsié
MátéZsuzsié
ZsuzskaZsuzsié
AndriskaZsuzsié
DórikaZsuzsié
Dániel Karinagybácsi
IldikóKari kedvese
Gábor Janóunokatestvér
PankaJanó felesége
JankaJanó és Panka kislánya
OlgaJanó anyukája
András Bobby sógora csak a szertartásra jön
Marci (Mária)Bobby húga, csak a szertartásra jön
AnduAndrás és Marci lánya, csak a szertartásra jön
ÁdámBobby fia, csak a szertartásra jön
RékaÁdám felesége, csak a szertartásra jön
BálintÁdám és Réka kisfia, csak a szertartásra jön
Ágicamenyasszony

Ernő részéről

NévMegjegyzés
Móni néniAnyu
Ernő bácsiApu
Győri mamaMóni néni anyukája
Rigó Józsiöccs
Rigó Cilihúg
LalaCili kedvese
Rigó Krisztihúg
Benkó Panninagynéni
Prókai PetiPanni férje
ZsuzskaPannié
MátéZsuzska barátja
EszterPannié
Benkó Tamásnagybácsi
Benkó Ágiunokatesó
PityuÁgi férje
HannaÁgié
BarnabásÁgié
Benkó Dóriunokatesó
Benkó Jánoskaunokatesó
Benkó Zolikaunokatesó
Jánosnagybácsi
Ernővőlegény

Közös barátok

NévMegjegyzés
MóniTan kedvese
TanErnő tanú
IldikóTan húga
ÁdámMóni öccse
Kálmánex-BME
Milánex-BME
Hercegex-BME
KláriGica tanú
TomiKlári kedvese
TamásErnő sztakis főnöke
KatiTamás vendége
Balázsex Jedlik
Gézaex Jedlik
Holyex BME
SzilviHoly kedvese
VikJanda
Krámli PéterVeszprémből
KrisztinaPéter felesége
GrétaPéter és Krisztina lánya
BeniPéter és Krisztina fia
GeliPéter és Krisztina legkisebb fia
Sági Lacianyu régi barátja és a család barátja
KatiLaci felesége és hegedül nekünk a szertartáson
JuditJandáról

Szolgáltató vendégek

NévMegjegyzés
BélaVőfély
KrisztiFotós
BarnaZenész
archive-eskuvo.txt · Utolsó módosítás: 2010-05-02 00:00 (külső szerkesztés)
CC Attribution-Noncommercial-Share Alike 4.0 International
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0