Differences

This shows you the differences between two versions of the page.

Összehasonlító nézet linkje

Előző változat mindkét oldalon Előző változat
tortoisesvn [2009-05-14 12:40]
erno@rigo.info
tortoisesvn [2010-12-03 00:00]
Sor 1: Sor 1:
-====== TortoiseSVN használata gyorstalpaló ====== 
- 
-Ez a rövid technikai iromány a [[http://​tortoisesvn.net/​downloads|TortoiseSVN]] használatát mutatja be https+webdav használatával. A példa repository címe: ''​https://​svn.tricon.hu/​phpvizsga''​. 
- 
-===== A szoftver teleptítése ===== 
- 
-Semmi különös. Next-next-OK. A lényegi pont az újraindítás után, hogy a TortoiseSVN NEM egy önálló program, hanem a windows jobbklikkes menükbe épül be, vagyis az intézőn/​exploreren keresztül használható. 
- 
-{{gallery>​ publications:​tortoisesvn?​=9 }} 
- 
-===== Kezdeti exportálás ===== 
- 
-Először egy webböngészővel ellenőrizzük,​ hogy az SVN elérésünk megfelelően műküdik-e,​ majd az asztalra bárhova jobb gombbal kattintva előhozhatjuk az SVN menüt, ahonnan a "​repo-browser"​ funkció segítségével beléphetünk az SVN repositoryba. Ezután jobb gomb a repository címére, majd "​checkout"​. A checkout ablakban megadhatjuk a repository helyi másolatának ("​working copy") elérhetőségét,​ mely példánkban a munkaasztal. 
- 
-{{gallery>​ publications:​tortoisesvn?​+9&​=9 }} 
- 
-===== A repository alapvető használata ===== 
- 
-Az [[http://​www.p2mozisoft.hu/​szoftverhasznalat/​verziokoveto-programok-hasznalata-otthon-irodaban/​|SVN használatáról]] ebben az írásban nem kívánok részletesebb leírást adni. A lényeg, hogy egy offline másolaton dolgozunk, a többiektől elkülönítve. Minden műveletet jobb klikkel előhozható menükből végezhetünk el. A két legfontosabb művelet a "​commit",​ mellyel változtatásainkat érvényre juttatjuk, és az "​update",​ amivel frissítjük a helyi working copy-t. Általában jó minden commit mellé értelmes megjegyzést fűzni, hogy az adott változtatásunk pontosan mit eredményez. 
- 
-{{gallery>​ publications:​tortoisesvn?​+18 }} 
  
tortoisesvn.txt · Utolsó módosítás: 2010-12-03 00:00 (külső szerkesztés)
CC Attribution-Noncommercial-Share Alike 4.0 International
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0